Hjälp oss hjälpa Sveriges katter! Dela den här sidan och sprid budskapet.Något om säkerhet

Du som läser denna text gör det förmodligen bland annat för att du tänker på katternas säkerhet. Ingen vill ju att katterna ska riskera att falla från balkonger eller rymma från inhägnader.

Men det är lika viktigt att tänka på sin egen säkerhet när man bygger. Se t.ex. till att hålla rent så att du inte snavar över regelstumpar vid kapsågen. Se också till att använda hörselkåpor och skyddsglasögon, speciellt om du investerat i en kapsåg. Dessa saker hittar du billigt på Byggmax eller liknande.

Hörselkåpor och skyddsglasögon

Har du långt hår? I så fall är det väldigt viktigt att du sätter upp det eller använder hårnät, keps eller dylikt. Annars finns en risk att håret snor sig runt skruvdragare eller andra maskiner, med väldigt otrevliga följder.

En tredje sak som är viktig att tänka på är fallrisken. Har du en stege när du bygger så se till att den är stadig, helst med utskjutande stag längs med marken. Sätter du upp ett nät på en balkong så se till att det inte finns någon risk att du ramlar ned från balkongen!

En fjärde sak att tänka på är elsäkerhet. Om du bygger en kattgård har du förmodligen kapsågen utomhus (annars blir det rejält dammigt inne). Se till att strömkablarna är hela och avsedda för utomhusbruk och att kontakterna verkligen är jordade. Undersök också om huset har en jordfelsbrytare (som är till för att bryta strömmen om något går snett).

 

Nu har du lärt dig de absoluta grunderna om säkerhet. Klicka här för att läsa om glädjen med och hur man bygger tillsammans.