Hjälp oss hjälpa Sveriges katter! Dela den här sidan och sprid budskapet.Byggprojekt: Innätad balkong 1

Mycket viktigt att tänka på efter att du är klar med ditt eget byggprojekt: Inför varje säsong så kolla igenom nätet att det inte finns hål och att det fortfarande sitter fast ordentligt!

Här ser du några bilder från vår första innätade balkong. Precis som i beskrivningen är konstruktionen gjord som en låda och utan att vi gjorde hål i väggen. Alloxnäten fanns inte (vad vi vet) när denna byggdes så vi använde ett galvaniserat svetsat nät i stället: hönsnät är vasst och olämpligt som kattnät om katterna skulle klättra litet i det eller peta med tassarna genom hålen. Ett galvaniserat svetsat nät håller visserligen ännu bättre än Alloxnätet men behövs inte för att hålla katter inne och man fick lite känslan av att vara inburad.

Så här såg innätningen ut när den var klar. Trots allt blev resultatet inte så dumt ändå: katterna kunde vara ute så mycket de ville (vi bodde på sjunde våningen så risken för inbrott var obefintlig) och vi kunde sitta ute på balkongen och äta i solnedgången. Tidigare hade vi alls inte kunnat använda balkongen eftersom vi riskerade katternas liv, så mycket var vunnet för både oss och våra missar.

Innätad balkong

Här syns en primitiv lösning med en vanlig karbinhake och lite snöre. Inte så snyggt kanske just här, men det fungerade bra. :)

Hasp på fönster

Katter gillar ofta att sitt högt och spana. Med enkla konsoller satte vi därför upp en hylla för katterna på en av de lodräta reglarna. På samma sätt kan du använda takreglarna för att sätta upp mysbelysning, tvättlina, amplar eller vad du nu vill ha – du gör ju inga hål i fasaden.

Hylla

Ännu bättre blir det förstås när det faktiskt sitter en katt på hyllan! :)

Hylla med katt